Juffen printable

Laatst zocht mijn man wat in de keukenkastje en riep “Pfff, Anne waarom bewaar je alles, alle keukenkastjes zitten bomvol. Wat moet je met al die olvaritpotjes, er staan er wel 30” (oeps…hoarder) Ik zei nog die komen van pas..ooit!

Dus ik had nog olvarit poptjes, want ik zou mijn schat natuurlijk niet vertellen dat ik vergeten was dat ik ze had. Toen laatst de juffen aangaven een feestje te houden wist ik, daar ga ik wat mee doen.

Ik wilde de potjes als vaasje gebruiken die ik dan in een paperbag zou stoppen, leuk boek erbij en zo heb ik voor iedere juf en top kadootje namens de hele klas! (ieder kind, geeft een x bedrag zodat we 1 mooi groot kado kunnen kopen)

Ik vouwde paperbags gewoon van printpapier, daarop tekende ik de tekst Bedankt lieve Juf aangezien het bijna einde schooljaar is, mag er ook bedankt worden toch?

Omdat er drie juffen zijn, heb ik het gekopieerd, zodat ik niet meer hoefde te tekenen. En ik heb er direct voor jullie een pdf van gemaakt! My first printable!

(en echt dit is niet moeilijk mijn dochter van 8, kan dit zelf)

 

Mini Paperbags!

*Print de pdf op gewoon printpapier. Leg het papier liggend voor je neer en knip 3 cm van de onderkant

*kreuk het papier, met uitzondering van de tekst, zo lijkt het net een echte paperbag (1)

*vouw de bovenkant 2 keer een cm om, deze rand komt aan de buitkant. Aan de zijkanten zet je een klein beetje lijm (lijmroller of dubbelzijdig plakband werkt het makkelijkst)

*Draai het papier nu om en vouw de buitenkanten naar het midden toe. Druk niet op de buitenkanten, want dan krijg je straks een lelijke vouwlijn. Zit dit vast met lijm. (2)

*leg het papier in de lengte voor je, en vouw de onderkant 6 cm naar boven. Doe dit met een scherpe vouw. (3)

*vouw de 6 cm die je net had omgevouwen, nu aan de linkerkant open, en duw de buitenkant naar binnen toe, je krijgt nu een soort driehoek te zien, doe dit ook aan de andere kant. (4)

*vouw de bovenste punten nu naar binnen, dit word de onderkant van je zakje, je maakt eigenlijk een stazak! Lijm het goed vast, maar lijm niet op de open stukken, want dit is de binnenkant van je zak. (5)

*nu kan je hem voorzichtig openvouwen en is hij klaar

Vul je zakje met een potje met wat bloemen, doe wat steentjes onderin tegen het omvallen.

Het zakje kan je ook vullen met merci, (knip dan meer dan die 3 cm af aan het begin) of snoepkrijtjes of misschien wel een klein plant.

Groetjes Anne

Vind je het leuk om mij op Instagram te volgen? Klik dan hier!

Nog meer leuke juffen/meester printables?
Chocolade wikkel juf: klik hier!
Chocolade wikkel meester: klik hier!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *