DIY Kinderkapstokje

DIY – kinderkapstokje

Al een tijdje was ik op zoek naar een leuk kinderkapstokje voor mijn dochtertje, maar ik vond niks wat echt aan mijn verwachtingen voldeed. Tot ik op Pinterest een soortgelijk DIY-kapstokje tegenkwam. Door er een eigen touch aan te geven, werd het uiteindelijk een kapstokje die mijn dochtertje en ik erg leuk vonden!

 Wat heb je nodig:

  • houten plankje (osb-plaat) Ik heb deze op maat laten zagen (40 bij 10 cm) bij de Karwei, maar is in elke bouwmarkt wel te vinden;
  • secondelijm;
  • een scherp snijmesje;
  • spuitbuis verf (ik heb deze gekocht bij de Action en is in meerdere kleuren verkrijgbaar)
  • plastic diertjes (ik heb deze gekocht bij de Action, maar je vind ze bijv. ook bij de Wibra of de Hema);
  • bevestigingsmateriaal voor aan de muur (ik heb gekozen voor  Tesa Powerstrips Large).

Hoe ga je te werk:

Het plankje wat ik heb gebruikt voor het kapstokje heb ik gratis op maat laten maken bij de bouwmarkt. Ik heb gekozen voor osb-plaat en voor de afmetingen: 40 bij 10 cm.

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen waren van de plastic diertjes de achterkanten over. Hiervan heb ik nog een stukje afgesneden om ze goed passend en vlak te krijgen.

Vervolgens heb ik ze op een groot stuk karton gelegd en buiten overspoten met de spuitbusverf van de Action. Ik heb gekozen voor de zwarte variant om het een stoer effect te geven en ik dit mooi vind afsteken op het onbewerkte hout van de osb-plaat.

De overspoten diertjes dien je goed te laten drogen (dit duurt afhankelijk van het weer) enkele uurtjes voordat ze echt goed droog zijn. Ik heb de diertjes 2 keer moeten overspuiten om ze goed dekkend te krijgen.

In de tussentijd dat de diertjes liggen te drogen, maak je een verdeling op het plankje, zodat de diertjes zo dadelijk in een juiste verdeling op het plankje geplakt kunnen worden.

Nadat de diertjes goed droog zijn, kun je de achterzijde voorzien van wat secondelijm en vastplakken op het houten plankje. Let wel: geef het ruim de tijd om goed te laten drogen !

 

Na enkele uren (ik heb het een nachtje goed laten drogen), kun je het onwijs leuke kapstokje, een plekje geven aan de wand. Ik heb het kapstokje bevestigd door middel van de Tesa Powerstrips Large (max 2 kg gewicht). Uiteraard kun je er ook voor kiezen het kapstokje vast te boren aan de muur.

Inmiddels hangt het kapstokje hier aan de muur en hebben we al veel complimenten op dit leuke kapstokje mogen ontvangen.

Lieve groetjes,

Sabrina

Vind je het leuk om mij op ig te volgen? Klik dan hierGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *