DIY- dierenhoofdjes voor het moderne poppenhuis

Waarschijnlijk heb je deze grote hit al voorbij zien komen op Instagram: het moderne poppenhuis!

Vanaf het moment dat ik het ene na het andere prachtige moderne poppenhuis voorbij zag komen, was ik op slag verliefd! Dit wilde ik ook! De meubeltjes voor het poppenhuis shopte ik bij Project dollhouse , de muurstickertjes bij little Sissy en de mini tipi vind je bij  Nuki-Nuby. En omdat ik het onwijs leuk vind om zelf te freubelen, heb ik een aantal dingetjes zelf gemaakt voor in het moderne poppenhuis van mijn dochtertje Britt.

Zo ook deze dierenhoofdjes, die eigenlijk heel simpel te maken zijn, maar oooh zo leuk staan in het moderne poppenhuis!

 

 


Wat heb je nodig:

  • een schaar;
  • secondelijm;
  • een scherp snijmesje;
  • dubbelzijdige tape (o.a. verkrijgbaar bij de Action);
  • plastic diertjes (ik heb deze gekocht bij de Action, maar je vind ze bijv. ook bij de Wibra of de Hema);
  • houten schijfjes (o.a. verkrijgbaar bij het tuincentrum of bij de Action).

Hoe ga je te werk:

Het klinkt een beetje luguber, maar de plastic diertjes dien jij bij de hals doormidden te snijden met het snijmesje, zodat het hoofdje loskomt van het lijfje.  Vervolgens dien je de onderzijde van het hoofdje te voorzien van wat secondelijn en te plakken op een houten schijfje. Dit enkele seconden laten drogen totdat het vastzit. Vervolgens knip je een stukje van het dubbelzijdige tape af en plak je dat op de achterzijde van het houten schijfje. Nu kun je het dierenhoofdje een leuke plek in het moderne poppenhuis geven.

Ik kan me voorstellen dat je nu denkt .. wat ontzettend zonde van de overgebleven dierenlijfjes. Deze gooi ik niet weg, maar zal ik gebruiken in een volgend DIY-project, waar ik een volgende keer over zal bloggen.

Wil je meer zien en/of te weten komen over het moderne poppenhuis?  Dan kun je me uiteraard volgen op Instagram. Hierop plaats ik vaak foto’s, diy’s en andere weetjes over o.a. het moderne poppenhuis!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *