Budgetproof tuin

Wat een mazzel! Het was vorige week op mijn verjaardag heerlijk weer. Als je zomers jarig bent, wil je het toch het liefst buiten vieren. Maar onze tuin was niet bepaald zomer en partyproof (lees onkruid stond hoog, geen gezellige zithoek en geen planten of bloemen). Dus heb ik me twee dagen kwaad gemaakt en was het allemaal geregeld. Bloemen in de tuin, een loungebank en een gezellige eethoek. En dat allemaal budgetproof! Nu krijgen we de komende week nog heerlijk weer (en hopelijk in september en oktober ook nog) dus hup aan de slag en nog lekker even genieten van je tuin. Want ook al is de vakantie voorbij, dat zomergevoel willen we natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden!

Wat hebben we allemaal gedaan? Allereerst natuurlijk het onkruid getrokken. Wat een dievenklus is dat, maar goed het resultaat mag er zijn en daarna is het alleen maar bijhouden! Vervolgens richting de Intratuin waar ik voor ongeveer 20 Euro aan laatbloeiers heb aangeschaft. Als er op het kaartje ‘bloeit tot diep in de herfst’, ‘standplaats zonnig’ en ‘1+1 gratis’ op stond belandde het in de winkelwagen. Kostte me een middagje harken en graven en de tuin was al direct opgefleurd!
Aangezien het een beetje een prijzige aangelegenheid was om de hele tuin op te fleuren met bloemen heb ik op een stukje grond ook drie afgezaagde boomstammen gezet. Ideaal als bijzettafeltje en een lekkere natuurlijke uitstraling.

 

 

Je buitentafel krijgt een fijn sfeertje als je er een kanten gordijn van de Ikea overheen legt. Wat bloemen er op en klaar. De hartjes op de schutting lagen in de schuur te verpieteren. Ooit was er een periode dat die dingen helemaal in waren en door ons hele huis hingen. Voor binnen echt niet meer leuk, maar buiten staan ze best gezellig. Dus wat spijkers in de schutting en nu hangen ze daar leuk te zijn. Een loungehoek is voor veel mensen toch wel iets waar ze van dromen, maar duur dat ze zijn! Gelukkig kan het ook heel budgetproof. Zorg voor zes pallets, een matras van de Ikea en een stapel kussens en je bent klaar! Bij de Ikea heb ik een matrasje voor dertig euro aangeschaft voor een meegroeibed. Daarvan zitten het hoofdeind en voeteneind los, dus als je wilt kun je de matras ’s winters gebruiken om een gezellig loungehoekje in huis te creëren. De kussens komen van door het hele huis. Haal desnoods nog even wat matching kussenhoezen bij de Ikea en je hebt gelijk een mooi geheel. Verder doen een plant en een plaid de rest van het werk. De twee witte stoelen heb ik van manlief cadeau gekregen voor mijn verjaardag (19,95 p/s bij Ikea). Voor ’s avonds zorg je voor wat kaarsen en (kerst)verlichting. Zonnetje erbij en you’re ready to lounge!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *