Bloemen ring

Ik noem het voor het gemak maar even een ring met bloemen. Ze zijn zo mooi! Heel eenvoudig en super snel gemaakt en alles wat je nodig hebt is wat bladgroen (eucalyptus, olijftakken) en wat gipskruid, een schaar en een houten hoepel of ijzeren ring. Lucky me… In de kringloop liep ik tegen een ijzeren ring aan. Er hingen er genoeg, dus misschien bij een kringloop gewoon eens naar vragen.

Het is handig als je alle bloemen en takken eerst uit elkaar haalt, zodat je goed kunt zien hoeveel bloemen er aan zitten. Vooral gipskruid kan heel erg verspreid zitten over verschillende takjes. Vervolgens begin je met wat bladgroen waarvan je de steel om de ring heen wikkelt. Er komt dus geen touw of ijzerdraad aan te pas, je gebruikt de stelen om alles vast te zetten. Nu vlecht je het gipskruid door het bladgroen heen. De kleine takjes zijn dan juist makkelijk om onder de grote steel van het bladgroen heen te schuiven, zo komt alles goed vast te zitten.

 


Als je een kant hebt gemaakt doe je precies hetzelfde aan de andere kant. De onderkant van je ring is dan even helemaal bedekt met takken. Op het laatst schuif je hier wat afgeknipte stukjes gipskruid tussen zodat ook dit stuk bedekt is. (Ik knipte deze stukjes van de wat grotere takken af als ze teveel uitstaken. Knip ze niet helemaal tot op de grote steel af, maar laat een klein stukje zitten zoals op de foto. Met deze uitstekende stukjes kun je de tak juist makkelijk achter de ring haken.)

Hij hangt hier inmiddels op de slaapkamer. Voorlopig kunnen we hier plezier van hebben, want ook gedroogd is hij super mooi!

Je kunt mij hier volgen op op IG

Groetjes Jacoliene

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *