DIY Takken

Ken je dat? Lekker met je neus in een prachtig woontijdschrift, verliefd worden op iets wat zo simpel lijkt en dan het prijskaartje zien….. “laat maar” denk je. Ik probeer al een aantal jaartjes die prijskaartjes te ontwijken,  door het zelf te doen, de grote gevreesde DIY (do it yourself) en om het jou zelf, zelf te laten doen, probeer ik je door middel van foto’s en m’n verhaaltje te laten zien dat je heel makkelijk de leukste dingen kan maken.

Zoals deze takken om van alles aan te hangen, zo simpel maar het geeft meteen zo’n lekker opgeruimd fris gevoel! En dat is wat we willen met het begin van de zonnigste tijd van het jaar!! De mogelijkheden zijn eindeloos, buiten in de tuin, de keuken, de kinderkamer, maar ook heel handig in je kleedkamer.
Nodig:
  • mooie tak (uit het bos of bij het tuincentrum) kijk even of je er een haak overheen wil doen of kledinghangers want dan moet je op de dikte Letten
  • O Haakjes (bouwcentrum zoals gamma of karwei)
  • Touw, lint (of staalkabel voor het kledingrek)
  • Boormachine en boortje  (mocht je in een muur willen boren, op het doosje van de haakjes staat welke maat plug en welke maat boor je nodig hebt)
Ik bepaal eerst de afstand van waar ik de touwen wil hebben, en hou ze op de plek, dan zet ik stippen op de plek waar ik ze wil laten hangen. In de plank boor ik met een houtboortje twee gaten, die dik genoeg zijn voor het touwtje en frummel het touwtje erdoorheen. Om de tak heen en weer terug door het gat wat nu een stuk lastiger gaat (vloeken mag) een knoop bovenin en klaar is je kapstok!
Aan de wand duurt wat langer omdat je daar zowel in de muur twee gaten voorboort er pluggen in stopt en de o- haakjes indraait als in de stok. Hier draai je op exact de goeie plaats de overige 2 o Haakjes in zodat je ze in elkaar kunt hangen iets van de wand. En zeg nou zelf….. zie je jouw strandlaken al uitwapperen na een heerlijke zonnige dag?
Succes met stylen want alles staat leuk hieraan ?
Ook een leuk idee met een tak? Deel hem met #hanghetaaneentak
Mij volgen op Instagram? Klik hier!
   


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *